Oj,łza się w oku zakręciła, bo ten zabity dobosz jakoś Tomkowego Adasia mi przypominał . A swoją drogą
patrząc na ten zryw chłopski zawsze powtarzam, kto wie jakby losy naszej Ojczyzny kochanej dalej się potoczyły gdybyśmy pozwolili chłopom kilka wieków wcześniej, swoich przdstawicieli do Parlamentu wpuścić , tak jak to zrobiła Anglia. Może wcześniej zakorzenione w naszym społeczeństwie myślenie demokratyczne nie pozwoliłoby , żeby Polska zniknęła na mapie w XVIII w.
_________________ Bo serce ułana, gdy położysz je na dłoń
Na pierwszym miejscu panna, przed panną tylko...koń.
Wiek: 52 Dołączyła: 12 Maj 2006 Posty: 222 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-11, 14:29
W przeglądarce Google gdy otworzyć zakładkę video i wpisać Abel Gance "...otwiera się..." - mam nadzieję, ze w Polsce równiez łatwo i czytelnie - brama do filmu jeszcze niemego z 1927 roku "Napoleon". Jakość: no cóż nie najlepsza, ale pewne kadry, szczególnie końcowe wspaniałe. Długi - ponad trzy godziny, ale piękny.
Pozdrowienia
PS.
Kto ma w tej chwili moje "Austerlitz" i czy mogę liczyć w połowie kwietnia na "Pojedynek" obojętnie czy w wersji z lektorem czy też nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum