Wysłany: 2007-11-05, 15:01 Bal 2008
Ponieważ kończy nam się z wolna stary rok i zbliża się karnawał, myślę, że pora założyć ten temat. Ponieważ jest spore (delikatnie mówiąc) zainteresowanie trzeba nam się zorganizować już teraz.
Co P.P. myślą o małych warsztatach tańców historycznych?
_________________ Kto miał zaszczyt służyć Napoleonowi, temu wolno służyć tylko Panu Bogu przy Mszy świętej.
-gen. J.Kossakowski
Proponuję, żeby w tej sprawie tzn. miejsca zorganizowania balu wypowiedział się prezes naszego Stowarzyszenie - Kol. Piotr Zalewski.
Wiem, że istnieje możliwość zorganizowania balu w auli Podchorążówki, w Łazienkach. Wnętrza historyczne a więc przyjemność tym większa. Coś wiem na ten temat, bo dawno temu w tych murach właśnie z mozołem starano się wbijać mi do głowy wszelką wiedzę Codziennie przychodziłam na lekcje do tego budynku-kiedyś to było Liceum Sztuk Plastycznych. W każdym razie bal w Łazienkach , to dobry pomysł. Przypomniałyby mi się dawne czasy.
_________________ Bo serce ułana, gdy położysz je na dłoń
Na pierwszym miejscu panna, przed panną tylko...koń.
Wiek: 52 Dołączyła: 12 Maj 2006 Posty: 222 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-11-08, 10:25
Madame !
Ja równiez miałam mało "...budujacy..." kontakt z tym gmachem, ale miejsce na bal przednie.
Pod tym pomysłem podpisuje sie '...rękami i nogami..."
Marek Drabik początkujący I Régiment de chevau-légers (Polonais)
Wysłany: 2007-11-08, 18:59
Jeżeli w jakiś sposób mundur szwoleżerski do karnawałowego czasu będzie gotów, to chętnie także tak. Jeszcze pytanie! proszę o podpowiedź w temacie przerobienia sukni (może ślubnej?) na coś z epoki!!! - oczywiście w sukni to nie ja będę tańczył... Pomysł z łazienkowskimi wnętrzami, myślę najlepszy!
Wiek: 52 Dołączyła: 12 Maj 2006 Posty: 222 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-11-14, 17:34
Przepraszam za małe opóźnienie, ale "...padła..." mi ładowarka w laptopie - fotografie będa po niedzieli gdyż fizycznie nie mogę sie do nich dostać
Koroniarz bywalec I Régiment de chevau-légers (Polonais)
Wysłany: 2007-12-14, 10:37
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale że Piotr na forum sie nie udziela, pewno nie będzie nadużyciem informacja, że jesteśmy na dobrej drodze by kolejny bal karnawałowy odbył się w Łazienkach Królewskich. Mamy już wstępną zgodę w tym zakresie. Teraz czekamy na potwierdzenie. Szczegóły Piotr przedstawi na poniedziałkowym zebraniu, na które ponownie zapraszam.
_________________ "Naprzód psiekrwie! Cesarz patrzy!" Kozietulski pod Somosierrą
Wysłany: 2007-12-14, 10:53
Oj joj! To bez warsztatów tańciow historycznych się nie obejdzie!!!
Wzywam zatem wszystkich do spotkania się i przećwiczenia tego i owego.
Termin: przerwa międzyświąteczna, miejsce: ?
_________________ Kto miał zaszczyt służyć Napoleonowi, temu wolno służyć tylko Panu Bogu przy Mszy świętej.
-gen. J.Kossakowski
Niech kol.Brykiet nie robi sobie zbyt dużych nadziei jeśli chodzi o tańce z epoki, ponieważ w zeszłym roku "historycznie" zatańczyliśmy tylko poloneza przy muzyce z filmu "Pan Tadeusz" Później każdy podrygiwał jak chciał, w parach lub nie, niestety.
_________________ Bo serce ułana, gdy położysz je na dłoń
Na pierwszym miejscu panna, przed panną tylko...koń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum