Koroniarz bywalec I Régiment de chevau-légers (Polonais)
Wysłany: 2006-04-03, 22:28 Porządki na forum
Informuję, że właśnie przeprowadziłem pierwsze porządki na forum.
1) W części wypowiedzi poprawiona zostala zepsuta w wyniku awarii serwera pisowania (polskie znaki diakrytyczne). Dalsze będę poprawiał w miarę czasu.
2) Usuniętych zostało 6 użytkowników, którzy nie przeszli testu Turinga. Jeśli zdarzyło się to osobie z krwi i kości, proszę o kontakt z administratorem.
Pierwsza refleksja jest taka, że forum choć mało liczne, szczęśliwie utrzymuje niezmiennie poziom i kulturę dyskusji, za co wszystkim gorąco dziękuję. Sam uczę się przez cały czas.
szwoleżer bywalec I Régiment de chevau-légers (Polonais)
czołem!
Powoli,powoli i tu też dyskusja nabierze rumieńców!!!
czego Wam i sobie życzę!
[ Dodano: 2006-04-13, 12:11 ]
Czołem!
Gdy sie kliknie na ikonke posty z własnym imieniem są tam 3 kolorowe paski.
Chciałby się dowiedzieć co oznaczaja skróty przy tych kolorowych paskach?
I co oznacza poziom 3?
dziekuje za odpowiedź.
_________________ Vivat Cesarz! Vivat Woysko Polskie!
Nie masz pana nad ułana!
Koroniarz bywalec I Régiment de chevau-légers (Polonais)
Wysłany: 2006-05-23, 23:53 Nowe forum: Historia - de omnibus rebus
W związku z pojawianiem się tematów przekrojowych, które trudno do jednego li tylko okresu historii przypisać, w dziale HISTORIA założyłem nowe forum: de omnibus rebus et quibusdam aliis (o rzeczach wszystkich i niektórych innych) i przeniosłem tam wątki: Medycyna wojskowa, oraz Zwyczajne życie.
Usunąłem również kolejnych użytkowników, którzy nie przeszli testu Turinga. Za takich użytkowników uznaję m.in. tych, którzy podają fałszywe dane (np. odnośniki do nieistniejących stron).
Na prośbę Szwoleżera w dziale ŻYWA HISTORIA zalożyłem forum "Kawaleria" i przeniosłem tam wątki poświęcone GRH szwoleżerów, i 2 Pułku Ulanów Grochowskich.
Przypominam, że w umotywowanych przypadkach możliwe jest wydzielenie grup dla poszczególnych jednostek zrzeszonych w stowarzyszeniu. Bliżej na temat grup w FAQ.
[ Dodano: 2006-07-10, 09:38 ]
Ponieważ czas, który spędziliśmy w Pułtusku został poświęcony przez osoby rekonstrukcją niezainteresowane na atak spamerski na forum, tymczasowo zablokowałem wątek "Regulamin bezpieczęństwa".
[ Dodano: 2006-07-28, 08:06 ]
Ponieważ atak został ponowiony, forum udostępnione jest jedynie zarejestrowanym użytkownikom.
szwoleżer napisał/a:
co oznacza poziom 3?
Poziom nadawany uczestnikowi zależnie od liczby wypowiedzi. W niektórych przypadkach może mieć wpływ na uprawnienia użytkownika na forum. Na razie takich ograniczeń nie wprowadzałem.
Level: poziom użytkownika jest oparty na ilości wypowiedzi przez niego zamieszczonych.
HP: reprezentuje aktywność użytkownika. max hp oparte jest na "Level"; obecne oparte jest na tym jak często użytkownik zamieszcza swoje wypowiedzi.
MP: pokazuje jak szybko wypowiada się użyktownik. "Max mp" jest oparte na "Level", każdy post znajduje odbicie w mp; z mp czasem mp regeneruje się.
Exp: pokazuje ile użytkownik musi zamieścić wypowiedzi aby osiągnąć następny "Level".
Na razie poziomów nie wprowadzałem.
[ Dodano: 2007-03-09, 23:36 ]
Ponieważ w dotychczasowym ukladzie na forum ginęło szereg wątków, podzieliłem całość na zasadnicze kategorie:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum